Arkadia ShortFest 2015: pledoarie pentru autenticitate!

7 motive pentru care să dai Check In la Arkadia ShortFest 2015
iunie 30, 2015
Încep înscrierile pentru Arkadia ShortFest 2016
aprilie 4, 2016

Ediția a 2-a a Festivalului Internațional de Film Arkadia ShortFest ne-a lăsat cu multe fotografii frumoase, cu noi prieteni și o mulțime de planuri pentru ediția a 3-a.

Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, pe care sperăm să îi avem alături și în 2016, mulțumim oamenilor frumoși din Băicoi care ne-au ajutat să construim (la propriu!) ceea ce ne trebuia pentru a inaugura această nouă experiență și mulțumim cu mare drag tuturor celor care au participat la Festival și s-au bucurat de Programul de anul acesta.

Filmul câștigător a fost ales de public și alegerea a fost iar una inspirată, care ne-a lăsat cu zâmbetul pe buze: ”Acordajul Profesorului Octav”, în regia lui Germain Kanda. Ținând cont că Germain a semnat și regia filmului câștigător anul trecut, tot un scurt-metraj în care sunetul juca un rol fundamental, începem să ne gândim serios la faptul că poate ar trebui să înființam un premiu special pentru sunet sau un board onorific.

”Acordajul Profesorului Octav” a avut prezenți la Festival 2 reprezentanți, pe Iulian Nunu (sound-designer) și Alexa Mihăescu (producător asociat). Aceștia au putut accepta premiul creat special pentru ei de artista Roberta Curcă, o miniatură a instalației expoziției ”ANTI BLOC”, instalație care a întâmpinat publicul de la Festival la intrarea în uzină.

Anul acesta am introdus în programul de Festival și Workshop-uri și ne-am bucurat nespus să vedem interes din partea publicului pentru astfel de activități, motiv pentru care am luat decizia de a dezvolta această direcție în anul următor. Vom păstra și atelierele pentru copii, micuții din Băicoi dovedindu-se a fi foarte pro-activi și creativi.

Bilanțul ediției cu numărul 2 demonstrează că obiectivul echipei (”Trăiește autenticitatea experienței artisitice!”) a fost atins: 3 zile de Festival, 36 de scurt-metraje internaționale, filmul ”Câinele Japonez”, artiști profesioniști care au ținut workshop-uri de Fotografie și Public Speaking, Ateliere pentru 80 de copii și proiecții de animație, expoziții de artă grafică și fotografică și realizatori de filme românești care au vorbit cu publicul despre ceea ce au dorit să le transmită de dincolo de ecran. Ecran aflat în centrul unei uzine industriale funcționale. Cred că este corect să spunem că Arkadia ShortFest 2015 a ținut o plodoarie pentru autenticitate!

Vă invităm să rămâneți alături de noi și mai departe, vă promitem că până în vara următoare vă vom pregăti câteva surprize. Puteți sta la curent cu noutățile pe pagina noastră de Facebook, dar și aici pe site. Să ne revedem cu bine!