Arkadia ShortFest 2017

Mâine începe Arkadia ShortFest. Festivalul găzduiește o nouă expoziție în uzină – „Reality Check”
august 31, 2017
Cea de-a 5-a ediție Arkadia SortFest se mută pe plaja din Corbu
mai 23, 2018

Primele zile de toamnă au adus la Băicoi filme, artă vizuală, muzică și multă voie bună.

A patra ediție Arkadia ShortFest a avut loc între 1-3 septembrie 2017 în decorul industrial oferit de Uzinele Camexip din Băicoi.

După cele două zile de proiecții, în sala de utilaje transformată în cinema, publicul a decis câștigătorul acestei ediții: Ana-Maria Comănescu, pentru filmul Pipa, sexul și omleta.

În film, Victor e atras de soția lui Filip. Filip e atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni. Pipa, sexul și omleta este al treilea scurtmetraj al Anei-Maria Comănescu, după In the house (2014) și Te mai uiți și la om (2015).

Platforma de expoziție a festivalului, Expo ShortFest, a prezentat anul acesta expoziția „Reality Check”, realizată de artista O Florina. Conceptul curatorial al expoziției are la bază corelarea a două proiecte semnate de artistă – Day for Night și Illusory Illustrations, ambele potrivite pentru a aduce în prim-plan tema regenerării spațiilor neconvenționale prin cultură.

Florina Oprescu (O Florina) a absolvit în 2015 masteratul în cadrul Universității Naționale de Arte – Departamentul de Artă Grafică și a avut lucrări expuse în numeroase proiecte artistice din ultimii 5 ani, incluzând Expo ShortFest 2016 – Art Factory.

Festivalul a prezentat peste 30 de scurtmetraje, animații pentru copii, precum și proiecția specială a filmului Două lozuri (r. Paul Negoescu).

În 2018, festivalul părăsește orașul Băicoi și îmbracă straie de vacanță. A cincea ediție va avea loc între 15 – 18 august la malul mării, în localitatea Corbu, lângă Constanța.