Arkadia ShortFest 2018 începe cu retrospectiva primelor patru ediții

Ce te așteaptă la Corbu și prin împrejurimi?
iulie 7, 2018
Arkadia ShortFest 2018 anunță selecția oficială a scurtmetrajelor din competiție
iulie 19, 2018

Cum sărbătorești mai frumos schimbarea dacă nu privind în urmă la tot ceea ce ai construit de-a lungul timpului și mândrindu-te cu asta?

Deschiderea festivalului Arkadia Shortfest va avea loc miercuri 15 august, de la 21:30 și va (re)aduce pe ecran filmele câștigătoare ale trofeului în cei 4 ani de festival. Trofeul oferit an de an de către publicul Arkadia a mers doar către producții românești, în competiția festivalului fiind prezente an de an filme scurte venind de pe întreg globul.

Filmele din retrospectiva ediției a cincea Arkadia Shortfest sunt: Vibrația (2014, r. Germain Kanda), Acordajul profesorului Octav (2015, r. Germain Kanda), O noapte în Tokoriki (2016, r. Roxana Stroe), Pipa, sexul și omleta (2017, r. Ana-Maria Comănescu).

Regizorul Germain Kanda a adjudecat două trofee arkadiene. Primul, cu Vibrația, o expunere a fenomenului vibrației pornind de la teoria fizică și descrierea sa prin variatele sale modalități de manifestare și percepție, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. Și al doilea, cu filmul Acordajul profesorului Octav, o comedie muzicală în care un cercetător în domeniul fizicii, descoperă că nu mai poate zâmbi și astfel caută metode pentru a-și trata problema – însă fără nici un rezultat. În final, el găsește soluția, prin intermediul muzicii.

Pe nisipul fierbinte de august, vom viziona și O noapte în Tokoriki al Roxanei Stroe care nu putea fi trecut cu vederea la Arkadia după premiera mondială la Berlinale 2016, unde a primit premiul special pentru cel mai bun scurt metraj din partea juriului internațional al secțiunii Generation 14plus. Acțiunea filmului se petrece într-o discotecă improvizată numită „Tokoriki”, unde întregul sat sărbătorește majoratul Gianinei. Iubitul acesteia, împreuna cu Alin, urmează să îi facă un cadou neașteptat, pe care nimeni nu îl va uita.

Tot la mare vedem cum Victor se simte atras de soția lui Filip și cum Filip se simte la rândul lui atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, să nu mai spunem că sunt și prieteni foarte buni. Oare cum se vor descurca ițele încurcate de către Ana-Maria Comănescu în Pipa, sexul și omleta?

Festivalul începe cu o retrospectivă provocatoare. Sunteți gata să vedeți care va fi cel de-al cincilea trofeu oferit anul acesta?