Arkadia ShortFest găzduiește proiectul Expo ShortFest 2016 – Art Factory

Arkadia ShortFest 2016: selecția oficială a scurt-metrajelor din competiție
august 4, 2016
ÉCU (The European Independent Film Festival) este partener Arkadia ShortFest!
august 15, 2016

La cea de-a 3-a ediție, Festivalul Internațional de Film Arkadia ShortFest va găzdui în spațiul industrial al uzinelor Camexip, o amplă expoziție derivată din conceptul curatorial Art Factory.

Conceptul curatorial Art Factory este realizarea partenerului nostru din acest an, Asociația Fără Nume. Scopul principal al inițiativei Art Factory este revitalizarea spațiilor abandonate și reintegrarea acestora în comunitate. Asociația Culturală Arkadia împreună cu Asociația Fără Nume colaborează anul acesta pentru realizarea proiectului comun Expo ShortFest 2016 – Art Factory.

Începând cu data de 2 septembrie, de la ora 19:30, uzinele Camexip vor fi timp de 3 zile, spațiul unde va fi adus un tribut artelor plastice contemporane. Proiectul va prezenta lucrări din sfera artelor vizuale: pictură, grafică, fotografie, special concepute de tineri artiști riguros selectați pentru acest eveniment. Pentru realizarea expoziției, o parte a Uzinei Camexip va fi transformată într-un art camp cu șapte zile înainte de începerea festivalului. În tabăra de creație, un număr de 15 tineri artiști vor fi invitați să își realizeze lucrările, care mai apoi vor fi expuse publicului larg. Pentru întregirea programului, Expo ShortFest 2016 – Art Factory va include două workshop-uri; workshop-ul de printmaking susținut de Claudia Ilea și cel multimedia susținut de Andra Nedelcu, ambele dedicate artei contemporane. De asemenea, expoziția va avea anul acesta și un caracter itinerant, urmând ca după încheierea festivalului aceasta să fie mutată la București.

Prin existența Exposhort Fest ne dorim să-i susținem pe tinerii artisti aflați la început de drum, dar și să contribuim la popularizarea unor noi forme de expresie artistică și la crearea unui public care să poată interacționa cu acestea.

Valorile fundamentale ale proiectului sunt dialogul creativ, educația non-formală, implicarea socială a tinerilor și sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban, valori pe care Festivalul de Film Arkadia ShortFest le promovează încă de la prima ediție.

Asociația Fără Nume, partenerul nostru în acest demers, a fost fondată în 2015 de un grup de tineri artiști și istorici de artă, iar toate inițiativele sale s-au concentrat pe acțiuni menite să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de oameni, atât din mediul urban cât și cel rural, la arta și educația contemporană. Primul proiect de galerie pe care Asociația Fără Nume îl dezvoltă este Galeria Nomadă. Acesta își propune să scoată arta din galeriile clasice și să o transpună în locații noi, neobișnuite.

Concept curatorial Art Factory: Omul, în încercarea de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, o modelează, se modelează pe sine și îi modelează pe ceilalți. În acest proces lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului sine. Una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale este arta, ce devine o unealtă de autocunoaștere. Expoziția pe care o prezentăm în cadrul Art Factory urmărește urmele pe care omul le lasă în acest proces de căutare a sinelui.

ExpoShortFest 2016 –Art Factory este un proiect cultural co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

Ediția a 3-a a Festivalului de Film Arkadia ShortFest va avea loc între 2 și 4 septembrie, în Băicoi, județul Prahova.

***
Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociația Culturală Arkadia, în parteneriat cu Camexip SA, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Proiect Cultural Cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Sponsor principal: ŠKODA Romania

Sprijinit de: Colorgrade, Alfaromtrans, Salesianer Miettex, Grupul Editorial All, Shop4Office, Final Distribution, Zizin.

Parteneri: Festival Biarritz Amérique Latine, ÉCU The European Independent Film Festival, KINOdiseea, Asociația Fără Nume, THE INSTITUTE, Asociația Make A Point, Teatrul Toma Caragiu, UNARTE, UNATC, Ultraviolet Media, Asociația Follow Art, Amural.

Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Arte & Meserii, Kreatoria, Dissolved Magazine, LiterNet, All About Romanian Cinema, MovieNews, CineAmator, Cinefan, Umblat.ro, IQool, SUB25.

Parteneri media locali: Wyl FM, Observatorul Prahovean.

***

Detalii: www.arkadiashortfest.ro.
Ne puteți urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest.
Pentru informații suplimentare, ne puteţi scrie pe office@arkadiashortfest.ro.