Ce te așteaptă la Corbu și prin împrejurimi?

Cu drag, Van Gogh va deschide cea de-a 5-a ediție Arkadia ShortFest
iulie 5, 2018
Arkadia ShortFest 2018 începe cu retrospectiva primelor patru ediții
iulie 17, 2018

„Singura constantă în viață este schimbarea” spunea cineva înțelept. Iar noi îi dăm dreptate! Sigur, schimbările te pot scoate din zona de confort și se pot dovedi adevărate provocări, dar ele sunt și metoda prin care creștem. Pentru noi, schimbarea de anul acesta în mod cert va face valuri… la propriu și la figurat! :) Și sperăm să decizi să le „spargi” alături de noi.

Pentru că vrem să te simți cât mai confortabil cu ceea ce te așteaptă între 15 și 18 august, am decis să îți povestim puțin despre ce te așteaptă la Corbu și prin împrejurimi.

Corbu este o comună în județul Constanța, formată din satele Corbu (reședința comunei), Luminița și Vadu. Oferă numeroase posibilități de agrement (sporturi nautice, pescuit, circuite motocross/ATV, ciclism), precum și acces direct către obiective turistice majore precum Delta Dunării, Constanța, Cetatea Histria sau Cetatea Enisala. Din punct de vedere peisagistic, teritoriul localității face parte din zona litoralului Mării Negre (plajă cu o lungime de peste 6 km), fiind înconjurat de zone de protecție naturală: Delta Dunării, complexul lacustru Istria – Nuntași – Tuzla, lacul Tașaul, lacul Corbu etc. Zona beneficiază de peisaje pitorești, însoțite de floră și faună caracteristice.

Dacă programul Arkadia ShortFest îți garantează că vei avea serile ocupate cu filme, expoziții și petreceri, nu trebuie să te temi că te-ai plictisi în timpul zilei. Dincolo de workshop-urile și dezbaterile propuse de noi, vei avea destul timp să te relaxezi pe plajă (Plaja Corbu, Plaja Vadu), alături de o carte bună sau playlist-ul preferat sau să explorezi împrejurimile.

Îți recomandăm călduros să vizitezi situl arheologic de la Histria și Muzeul de Arheologie – pentru o lecție inedită de istorie. Ca să fim siguri că te vei bucura de o astfel de excursie, îți spunem că pregătim chiar în acest moment toate detaliile pentru un super Ciclo-trip, rămâi cu ochii pe noi!

Pescarii amatori și profesioniști se pot delecta cu o zi petrecută pe Lacul Corbu. La fel pot face și cei pasionați de fotografie, cărora le garantăm cadre de invidiat pe malul lacului la golden-hour.

Și dacă tot sunteți prin zonă, nu uitați cât de aproape sunt Cheile Dobrogei. Peisajele sunt de o frumuseţe rară – şanţuri naturale şi chei brăzdează malurile abrupte ale văii, peşteri săpate în calcar, precum „La Adam” şi „Peştera Liliecilor” cu specii de plante deosebite, dar şi descoperiri arheologice importante.

O mini-vacanță atât de reușită nu se poate încheia altfel decât cu un pahar de vin savuros, nu? Podgoria Murfatlar vă așteaptă și ea pentru a degusta până la 9 sortimente de vin, asezonate cu o masă tradiţională și o vizită la muzeu.

Dacă vrei să afli și mai multe detalii, îți recomandăm să explorezi împrejurimile (momentan doar virtual) și să îți iei de pe acum abonament la a 5-a ediție Arkadia ShortFest. Ți-am pregătit informații utile și despre transport și cazare. Iar dacă ai și alte întrebări, le așteptăm cu drag pe mail (office@arkadiashortfest.ro) sau Facebook.

Pe curând!