Conceptul curatorial Art Factory vine la Arkadia ShortFest 2016

Încep înscrierile pentru Arkadia ShortFest 2016
aprilie 4, 2016
KINOdiseea este partener Arkadia ShortFest 2016
iulie 12, 2016

Asociația Culturală Arkadia și Asociația Fără Nume vor colabora pentru ediția a 3-a a Festivalului de Film Arkadia ShortFest, aducând în atenția publicului iubitor de artă neconvențională proiectul Art Factory. Acesta va fi subiectul central al ExpoShort Fest, care a obținut finanțarea Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) în cadrul sesiunii din mai 2016.

Timp de 3 zile Uzinele Camexip vor deveni gazda unei expoziții ample, derivată din conceptul curatorial Art Factory, concept inaugurat anul trecut de către Asociația Fără Nume.  Scopul principal al inițiativei Art Factory este revitalizarea spațiilor abandonate și reintegrarea acestora în comunitate.

Valorile fundamentale ale acestui proiect sunt dialogul creativ, educația non-formală, implicarea socială a tinerilor și sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban, valori pe care Festivalul de Film Arkadia ShortFest le promovează încă de la prima ediție.

Asociația Fără Nume a fost fondată în 2015 de un grup de tineri artiști și istorici de artă și toate inițiativele sale s-au concentrat pe demersuri menite să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de oameni, atât din mediul urban cât și cel rural, la arta și educația contemporană.

Primul proiect de galerie pe care Asociația Fără Nume îl dezvoltă este Galeria Nomadă. Acesta își propune să scoată arta din galeriile clasice și să o transpună în locații noi, neobișnuite. Acest proiect, precum și celelalte initiative ale asociației, se alătură conceptului curatorial Art Factory și își propune să faciliteze accesul la artă și cultură și să stimuleze imaginația și curiozitatea publicului.

Ediția a 3-a a Festivalului de Film Arkadia ShortFest va avea loc între 2 și 4 septembrie, în Băicoi, județul Prahova.