Încep înscrierile pentru Arkadia ShortFest 2016

Arkadia ShortFest 2015: pledoarie pentru autenticitate!
iulie 20, 2015
Conceptul curatorial Art Factory vine la Arkadia ShortFest 2016
aprilie 4, 2016

Cineaștii își pot înscrie filmele pentru cea de-a 3-a ediție a Festivalului Internațional de Film Arkadia ShortFest. Festivalul se va desfășura anul acesta în perioada 2-4 septembrie, în deja binecunoscutul spațiu neconvențional al Uzinelor Camexip (Băicoi, Prahova).

Ediția din 2016 a festivalului va aduce iubitorilor de cultură, 3 zile de proiecții de film, workshop-uri și expoziții de artă. Arkadia shortFest propune pentru anul acesta două secțiuni de festival, ambele cu deschidere internațională – una competițională (scurtmetraj studențesc de ficțiune) și una  necompetițională (scurtmetraj profesionist de ficțiune, documentar sau animație).

Regulamentul și formularul online pot fi găsite aici.

Termenul limită pentru trimiterea filmelor este 1 iulie 2016. Toate filme propuse pentru înscriere trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2014. Filmele trimise spre selecție la edițiile precedente nu sunt eligibile. Pentru informații suplimentare puteți scrie pe adresa office@arkadiashortfest.ro.

La ediția din 2015 a Arkadia ShortFest au fost proiectate 36 de scurtmetraje internaționale, din care 12 au intrat în competiția pentru trofeul Arkadia – o lucrare special creată pentru el de un artist român contemporan. Publicul a desemnat câștigător scurtmetrajul ”Acordajul Profesorului Octav”, în regia lui Germain Kanda.