S-au deschis înscrierile pentru cea de-a 4-a ediție Arkadia ShortFest

Publicul a decis: O noapte în Tokoriki a primit trofeul Arkadia ShortFest 2016
septembrie 6, 2016
29 țări și-au înscris filmele la ediția a 4-a Arkadia ShortFest
august 9, 2017

Cineaștii își pot înscrie filmele la cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Film Arkadia ShortFest. Festivalul se va desfășura anul acesta în perioada 1 – 3 septembrie, în deja binecunoscutul spațiu neconvențional al Uzinelor Camexip (Băicoi, Prahova).

Ediția din 2017 a festivalului va aduce iubitorilor de cultură, 3 zile de proiecții de film, workshop-uri și expoziții de artă.

Formatul festivalului păstrează cele două secțiuni cu deschidere internațională – una competițională (scurtmetraj studențesc de ficțiune) și una  necompetițională (scurtmetraj profesionist de ficțiune, documentar sau animație).

Regulamentul și formularul online pot fi găsite aici.

Termenul limită pentru trimiterea filmelor este 1 iulie 2017. Toate filme propuse pentru înscriere trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2014, cu o durată maximă de 30 de minute. Filmele trimise spre selecție la edițiile precedente nu sunt eligibile. Filmele selectate vor fi anunțate prin e-mail către înscriși și pe pagina festivalului, începȃnd cu data de 20 iulie.

La ediția din 2016 a Arkadia ShortFest au fost proiectate 39 de scurtmetraje internaționale, din care 13 au intrat în competiție. Publicul a desemnat câștigătoare producția autohtonă „O noapte în Tokoriki”, în regia Roxanei Stroe. Filmul, multipremiat în festivaluri din întreaga lumea, și-a adjudecat astfel și trofeul Arkadia, reprezentat de o lucrare special creată pentru eveniment de către artista Ema Voinescu.

***

Detalii: www.arkadiashortfest.ro.

Ne puteți urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest.

Pentru informații suplimentare, ne puteţi scrie pe office@arkadiashortfest.ro.